Portabilitate

Portabilitatea numerelor este un serviciu pus la dispoziţia clienţilor care optează pentru menţinerea numărului de telefon folosit în momentul migrării la serviciul MIT Voce. Conform dispoziţiilor legale în vigoare, oricărui utilizator al unui serviciu de telefonie fixă îi este recunoscută posibilitatea de a menţine numărul de telefon fix în momentul renunţării la abonamentul furnizorului actual şi trecerii la MIT Voce.

Portarea numerelor de telefonie fixă către reţele de telefonie mobilă şi invers nu este posibilă.

În ce condiţii se realizează portarea numerelor

Portarea numărului se va face numai la solicitarea clientului, în momentul în care acesta decide să renunţe la un furnizor de servicii de telefonie destinate publicului (furnizor donor) şi doreşte să semneze un contract cu Millennium IT (furnizor acceptor).

Procedura de portare a numerelor

Realizarea procesului de portare este în totalitate responsabilitatea furnizorului acceptor care iniţiază acest proces în momentul primirii unei cererii de portare de la clientul final.

Portarea numărului nu se va realiza înainte de a 7-a zi lucrătoare de la data depunerii cererii de portare, urmând ca ziua exactă să fie stabilită de comun acord. În ziua în care se va efectua portarea efectivă, serviciul de telefonie nu va fi disponibil pentru maxim 5 ore.

Pentru realizarea portarii este nevoie de:

  • Cererea tip;
  • Copie după CUI;
  • Copie după ultima factură emisă de furnizorul donor (actual).

Documentele se vor depune la sediul Millennium IT sau se vor înmana managerului de cont.
Pentru anularea portarii este nevoie doar de completarea unei cereri de anulare.