Prezentare companie

Millennium IT a reprezentat de la înfiinţare un punct de reper pentru furnizarea serviciilor de internet, fiind considerat unul dintre cei mai stabili şi importanţi prestatori de servicii în domeniul comunicaţiilor din Bucureşti. Aflându-ne într-o continuă expansiune şi dezvoltare la nivel naţional şi pentru a asigura clienţilor exact serviciile de care au nevoie, s-a considerat ca fiind imperios necesară colaborarea cu parteneri de încredere (Prime Telecom, ESET România sau RIPE NCC) şi utilizarea numai de echipamente profesionale (Cisco, IBM, Intel, Juniper).

Adoptând o politică de adaptabilitate la cerinţele pieţei, Millennium IT a cunoscut o dezvoltare rapidă, având în prezent un portofoliu complet de servicii şi soluţii IT, care include: servicii de acces la Internet de mare viteză şi telefonie fixă, servicii şi soluţii de date, voce şi video, servicii de externalizare sau servicii conexe.

Millennium IT este membră în Asociaţia Internet Service Provederilor (ANISP) şi InterLAN, fiind în negocieri pentru aderarea în Balcan-IX (platforma Internet Exchange cu acoperire naţională din România). Legătura externă este asigurată de o conexiune directă în DE-CIX Frankfurt (nodul european principal), fiind unul din puţinii furnizori din România cu legătură internaţională directă.

La începutul anului 2010, în urma parteneriatului încheiat cu RIPE NCC, Millennium IT a devenit LIR (Local Internet Registry), fiind autorizat să aloce adrese IPv4, IPv6 şi AS (Autonomous system) Number la nivel naţional.

Millennium IT se implica activ în programele sociale sau ecologice din România, fiind partener în două proiecte importante sigur.info şi Let’s do it Romania.